Terugzenden (Retourneren) / Herroepingsrecht:

Indien u niet tevreden bent over uw aankoop dan kunt u deze aankoop/bestelling herroepen binnen de 14 dagen na levering en de producten retourneren/terugzenden. Dit kan door de producten zelf af te leveren in de winkel Lana. De staat van de producten kan dan onmiddellijk nagegaan worden. Ofwel door de producten terug te zenden. De kosten voor het terugsturen zijn voor rekening van de klant.

Draag zorg voor het product tijdens deze bedenktijd.

De artikelen/producten moeten in de originele verpakte vorm teruggezonden worden. Strengen of bolletjes garen mogen niet anders opgebold zijn.

Een bestelling kan eveneens herroepen / geannuleerd worden indien de producten nog niet verzonden werden. Door omstandigheden kan het zijn dat een product niet voldoende op voorraad is en dat er een vertraging zit op de levering. (Lees bij 3/ Verzending). Opgelet, indien de annulering gebeurde nadat het product reeds in verzending is dan moet dit geretourneerd worden zoals hierboven omschreven.

Om gebruik te maken van dit herroepingsrecht kunt u gebruik maken van het officiële document, formulier voor herroeping. (Klik hier om het formulier te downloaden).

Uitzonderingen:

  1. Boeken en patronen die gemakkelijk kunnen gekopiëerd worden, kunnen niet teruggezonden worden. Dit vanwege auteursrechten. Het herroepingsrecht geldt niet voor patronenboeken en losse brei-, patchwork of handwerkpatronen.
  2. Het herroepingsrecht geldt ook niet voor pakketten met een patroon of beschrijving. Hierbij kunt u wel gebruik maken van het ruilen van breigarens indien u bijvoorbeeld de kleur wil wijzigen.
  3. Stoffen die op maat versneden zijn, kunnen ook niet geretourneerd (herroepen) worden en niet geruild worden. Hierbij kan een uitzondering besproken worden indien het over grotere stukken gaat. Daarvoor neemt u contact op met de winkel.